Hermes Trismegistus

Hermopolis, Florence, Leuven, Amsterdam
Auteur: Jacob Slavenburg, John van Schaik | Uitgever: WalburgPers Algemeen

29,99

Hermes Trismegistus, de mythische, centrale figuur in het hermetisme, is niet weg te denken uit onze Europese cultuurgeschiedenis. Hij speelde een belangrijkere rol dan aanvankelijk gedacht in het denken van onder andere Coornhert, Lipsius, Simon Stevin en Plantijn. Ook Newton was niet alleen bekend met de hermetica, hij schreef er zelfs vol lof over. Datzelfde geldt ook voor Boerhaave. Al deze ‘vaderen der moderne wetenschap’ zagen in Hermes een van de oerwijzen der mensheid.

Ook blijkt dat veel invloedrijke mensen rond Willem van Oranje zeer bekend waren met het hermetische gedachtegoed. En nog eeuwen later liet Rudolf Steiner zich eveneens door Hermes inspireren. Hermetischer dan Steiners biologisch-dynamische landbouw wordt het niet.

Maar over wie hebben we het nu eigenlijk? Wie is Hermes Trismegistus? In dit boek wordt de lezer meegenomen in de geschiedenis van de hermetica, vanaf de oorsprong in het oude Egypte tot aan de dag van vandaag. Veel historici staan huiverig tegenover de esoterie, waardoor de geschiedenis van Hermes nog altijd geen recht wordt gedaan. John van Schaik en Jacob Slavenburg brengen op basis van recente onderzoeken de invloed van Hermes Trismegistus op de Europese cultuur in kaart en belichten aspecten die tot op heden in de literatuur nauwelijks aan de orde zijn gekomen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462494862 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hermopolis, Florence, Leuven, Amsterdam

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hermes Trismegistus” te beoordelen