Herman Willem Daendels

1762-1818 De kleine Napoleon
Auteur: Hans Redeker | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Herman Willem Daendels (1762-1818) heeft in de korte tijd van zijn actieve leven van 1780 tot aan zijn dood in 1818 vele politieke veranderingen niet alleen meegemaakt, maar daarin ook een belangrijke rol gespeeld, zowel op het nationale als het internationale vlak.

Samengevat lopen deze veranderingen vanaf het oude stadhouderlijke regime via de revolutie van de patriotten, de contrarevolutie van de Orangisten, de Bataafse fluwelen omwenteling en Republiek, twee staatsgrepen, drie grondwetten, het Koninkrijk Holland, zijn gouverneurschap in Indië, de veldtocht met Napoleon in Rusland en onder koning Willem I ten slotte zijn gouverneurschap op de Goudkust in West-Afrika.

In al deze fases speelt Daendels een belangrijke en soms cruciale rol. De persoon Daendels was en is nog steeds een omstreden figuur. Verzet en vijandschap vielen hem ten deel, maar ook respect en waardering. Hij was geen held en deze status ambieerde hij ook niet. Wel was hij steeds loyaal aan steeds wisselend hoger gezag.

Niet onvermeld mag blijven, dat in dit boek o.a. gebruik is gemaakt van publicaties van historicus H. Knipschild, die een scriptie en vele artikelen over Daendels op zijn naam heeft staan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464870237 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

1762-1818 De kleine Napoleon

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-07-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Herman Willem Daendels” te beoordelen