Herinneringen

Auteur: Aletta Jacobs | Uitgever: GigaBoek

22,95

Iedereen kent Aletta Jacobs (1854-1929) van de geschiedenisles op school; de eerste vrouwelijke arts in Nederland, de eerste vrouw die promoveerde en daarna bovenal voorvechter voor vrouwenkiesrecht. Vijf jaar voor haar dood publiceerde zij haar autobiografie ‘Herinneringen’. Een inspirerend werk dat een intrigerend beeld schetst van een bijzondere vrouw. Jacobs’ levensverhaal begint met haar jeugd in het Groningse Sappemeer, waar ze opgroeit in een progressief gezin dat haar intellectuele ambities aanmoedigt. Ze beschrijft haar strijd om toegelaten te worden tot de universiteit, een uitzonderlijke prestatie voor een vrouw in die tijd, en haar uiteindelijke succes als de eerste vrouwelijke afgestudeerde in de geneeskunde.
Jacobs gaat verder met het verkennen van haar carrière als arts, met een bijzondere focus op vrouwen- en kindergezondheid. Ze benadrukt haar pionierswerk op het gebied van geboortebeperking, een controversieel onderwerp in die tijd.
Naast haar medische carrière was Jacobs ook een fervent voorvechtster voor vrouwenrechten. Haar memoires beschrijven haar onvermoeibare strijd voor vrouwenkiesrecht in Nederland en internationaal, waarbij ze anekdotes deelt over haar interacties met andere beroemde suffragettes en haar ervaringen tijdens vrouwenrechtenconferenties over de hele wereld.
Het boek is niet alleen een persoonlijk verhaal van veerkracht en doorzettingsvermogen, maar ook een fascinerend historisch document dat inzicht geeft in de sociale en politieke kwesties van die tijd. Jacobs’ scherpe observaties en levendige beschrijvingen brengen de strijd voor gendergelijkheid tot leven, waardoor ‘Herinneringen’ een tijdloze bron van inspiratie en bewustwording is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789085485278 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

246

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-02-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Herinneringen” te beoordelen