Heraldiek en genealogie

Auteur: C. Pama | Uitgever: Spectrum

29,99

Ofschoon er in nederland een uitstekend ingericht apparaat bestaat voor de heraldiek en de genealogie, van repertoria, wapenboek, tijdschriften enz. ligt het toch, zegt de auteur, misschien in onze volksaard dat we minder goed bedeeld zijn met werken die korte en nauwkeurige omschrijvingen geven van genealogische en heraldische begrippen. In deze leemte wil het werk voorzien. 

In ruim 3000 alfabetisch gerangschikte trefwoorden vindt de lezer het gehele gebied van de genealogie en heraldiek als wel van de banistiek. Daarnaast verschaft het werk een niet op waarde te schatten praktische informatie, zoals waarin Nederland en België rijks-, gemeente- en streekarchieven te vinden zijn, hun uren van openstelling, adressen van buitenlandse en binnenlandse instellingen en verenigingen, tijdschriften, enz. In een apart register worden honderden familienamen gegeven. Een viertalig register geeft alle begrippen en termen in het Nederlands, Duits, Engels en Frans.

Tekst en illustraties zorgen ervoor dat de lexer met dit ancyclopedisch vademecum een gids heeft in de reeds eeuwen bestaande wetenschap der genealogie en heraldiek.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789031505487 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-09-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

90

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Heraldiek en genealogie” te beoordelen