Hennessy-getijdenboek

Auteur: | Uitgever: Davidsfonds

99,99

Het Hennessy-getijdenboek is een parel van de 16de-eeuwse Vlaamse boekverluchting.

Het Latijnse getijdenboek werd rond 1535 vervaardigd in het atelier van de laatste grote Vlaamse miniaturist Simon Bening en bevat onder meer een kalender, teksten uit de evangelies van de vier evangelisten, getijden van de Heilige Maagd Maria, een mis voor de Maagd Maria, boetepsalmen en suffragiën.
In 1852 werd het in Oostende door Pierre Hennessy gekocht, om 22 jaar later in de Koninklijke Bibliotheek terecht te komen.

De facsimile van het Hennessy-getijdenboek is een bijzonder en uniek boek. Het gaat om een exacte kopie van het originele exemplaar uit de Koninklijke Bibliotheek, gedrukt op materiaal van hoogwaardige kwaliteit. Een absolute aanrader voor liefhebbers van de mooiste miniaturen en boekverluchtingen. Dit prachtige handschrift – normaal niet te bezichtigen voor het grote publiek – is nu door iedereen, en telkens opnieuw, te bewonderen.

In de 16de eeuw had een handschrift de waarde van zeven middeleeuwse huizen. Vandaag is dit kunstwerk van onschatbare waarde. Bernard Bousmanne, specialist kostbare werken van de Koninklijke Bibliotheek van België, geeft in een apart boekje inzicht in de ontstaansgeschiedenis en het belang van dit goed bewaarde handschrift.

In samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek van België.

Een precieus cadeau om te krijgen en te geven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059086784 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

22-09-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hennessy-getijdenboek” te beoordelen