Henk Helmantel

Een leven lang schilderen en verzamelen 2e herziene druk
Auteur: Bob van den Boogert, Diederik Kraaijpoel, Eric Bos, Henk Helmantel, Justin E.A. Kroesen, Marike Meijer, Rob Møhlmann | Uitgever: Art Revisited

39,50

300 pagina’s, harde kaft.
Meer dan 190 kleurenreproducties.

Henk Helmantel vierde in 2015 zijn zeventigste verjaardag. In hetzelfde jaar was de verschijning gepland van de eerste druk van dit boek. De titel was nog niet vastgesteld en we noemden het tijdelijk: Helmantel 70.
Inmiddels zijn we vijf jaar verder en de eerste druk raakte uitverkocht. We hebben besloten tot een heruitgave met kleine aanpassingen en verbeteringen. Zo’n twintig schilderijen zijn vervangen om reden van smaak en om plaats te maken voor recenter werk in deze eregalerij. Met andere woorden: Dit is Helmantel 70+.

Henk Helmantel (1945) is in Westeremden geboren. De tuinderszoon die als kind ademloos bij zijn eerste museumbezoek naar de indrukwekkende doeken van Rembrandt keek, wist het zeker: hij zou schilder worden. Hij bezocht de academie in Groningen en zette zich met dagelijkse vlijt aan het werk in zijn atelier. Helmantel groeide uit tot één van de belangrijkste schilders van ons land.
Meer dan 190 schilderijen van Henk Helmantel vormen de ruggengraat van het boek. Daarnaast krijgt zijn fameuze werk- en leefruimte: Museum Helmantel de aandacht alsmede de collecties die ze herbergt. Een unieke inkijk in een leven vol van kunst, bewondering, bouwen, schilderen en verzamelen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492629166 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een leven lang schilderen en verzamelen 2e herziene druk

Auteur

, , , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-05-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Henk Helmantel” te beoordelen