Hemel en aarde

Religie in Vlaanderen sinds 1750
Auteur: Luc Vints | Uitgever: Universitaire Pers Leuven

19,95

Verrassende, ongekende en zelfs vergeten objecten uit de rijke geschiedenis van Vlaanderen.
Tussen hemel en aarde, daar spelen de geschiedenissen in dit boek zich af. Al zijn die twee uitersten nooit in ‘zuivere’ vorm aanwezig. De hemel ontbreekt omdat de stuntelende mens overal een hand in heeft. Veel op het eerste gezicht aardse en prozaïsche aangelegenheden daarentegen, wijzen door hun religieuze inspiratie of aspiratie, soms ongewild, naar een andere of ‘hogere’ werkelijkheid.

De bijdragen in dit boek illustreren de meest uiteenlopende wijzen waarop mannen, vrouwen en kinderen, en tal van organisaties in Vlaanderen beïnvloed werden door, vormgegeven hebben aan en zich verzet hebben tegen religie sinds 1750 tot vandaag. Soms staat daarbij het individuele perspectief centraal, andere keren vormen de familie, een religieuze orde of congregatie, een maatschappelijke of politieke vereniging, of de kerk als instituut het uitgangspunt. Erg diverse domeinen van de samenleving komen aan bod.

Dit boek plukt uit het omvangrijke, en zowel naar vorm als naar inhoud diverse erfgoed van KADOC, Documentatie- en Onderzoekscentrum voor Religie, Cultuur en Samenleving van de KU Leuven. Via verrassende objecten zoals foto’s en affiches, notities en verslagen, tekeningen en prenten, boeken en tijdschriften, zelfs een vlag, een fietsplaat en een knikkend olifantje krijgt de lezer inzicht in een ongekend of vergeten facet van de rijke geschiedenis van Vlaanderen. In een notendop brengt dit boek een boeiend overzicht van meer dan 250 jaar religie in Vlaanderen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462701298 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Religie in Vlaanderen sinds 1750

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-01-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hemel en aarde” te beoordelen