Helene Dutrieu

Auteur: Gunter Segers | Uitgever: Gunther Segers

39,50

Deze biografie van Hélène Dutrieu onthult eindelijk het levensverhaal van één van de strafste sportheldinnen ooit. Geboren als dochter van een legerofficier in Doornik, is Hélène voorbestemd voor een leven als huisvrouw of arbeidster in de katoenfabrieken. Hélène ziet echter meer heil in een leven als wielrenster.
Het blijkt de aanloop van een avontuurlijk leven, dat van Dutrieu in het begin van de twintigste eeuw een ‘household name’ van Parijs tot New-York maakt. Heel wat van de obstakels die ze moet overwinnen zijn nog steeds brandend actueel.
Deze biografie is meer dan het portret van Hélène, het is ook het verhaal van een aanslepende ‘battle of the sexes’, een verhaal over moed en volharding, van vallen (letterlijk) en opstaan, van grote en kleine dromen en van een onblusbaar verlangen naar avontuur.

“Het doortastende leven van Hélène Dutrieu vormt een hoofdstuk in de geschiedenis van vrouwen en ambitie, tegen de achtergrond van een tijdperk van nieuwe rollen (voor wie durfde), van openbaar vermaak en spektakel, van vooruitgangsgeloof en sportheldendom. Tijd voor nog een naar Dutrieu vernoemde straat … of velodroom!”
Sophie De Schaepdrijver – historica

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491545474 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

392

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

23-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Helene Dutrieu” te beoordelen