Heldinnen

Auteur: Elvira Giménez, Luca Caioli | Uitgever: Thomas Rap

22,99

Bij de eerste Olympische Spelen in 1896 waren alleen mannelijke deelnemers welkom. Oprichter Pierre de Coubertin vond vrouwelijke sporters niet interessant en zag voor hen hooguit een rol weggelegd bij het huldigen van de winnaars. Dat er sindsdien veel is veranderd, is te danken aan sportvrouwen die taboes doorbraken en grenzen verlegden. In Heldinnen brengen Luca Caioli en Elvira Giménez honderd van deze iconen bijeen. Pioniers als Elizabeth Wilkinson, die in 1722 de eerste bokswedstrijd voor vrouwen won – en wel met blote handen. Of Tidye Pickett, de eerste zwarte atlete die voor Amerika uitkwam tijdens de Olympische Spelen van 1936, waar alle aandacht uitging naar Jesse Owens. 

Van rolmodellen als Megan Rapinoe en de zusjes Williams, legendarische atletes van Hollandse bodem als Fanny Blankers-Koen en Rie Mastenbroek tot wegbereiders die in de vergetelheid zijn geraakt: Heldinnen is een inspirerend eerbetoon aan vrouwen die de sport voorgoed hebben veranderd.

De Italiaanse sportschrijver Luca Caioli woont en werkt al jaren in Madrid. Hij is de auteur van succesvolle sportbiografieën over onder anderen Messi, Ronaldo en Frenkie. In juni 2021 verschijnt zijn biografie van Matthijs de Ligt, die hij samen met Edwin Krijgsman schreef. 

Elvira Giménez is journalist en onderzoeker aan het Instituut voor Vrouwenstudies van de Universiteit van Madrid.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789400407992 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

19-07-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Heldinnen” te beoordelen