Heldhaftige missies in WOII

Raids vanuit de lucht, op zee en in het hart van bezet gebied
Auteur: Peter Jacobs | Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.

19,99

Britse commando’s, gevechtspiloten en mariniers hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog een groot aantal heldhaftige raids uitgevoerd; op het land, ter zee en in de lucht. Dappere acties als de overval op Rommel, de verrichtingen van de Cockleshell Heroes, de Dam Busters en het tot zinken brengen van de Bismarck zijn dan ook legendes geworden.

Uiteraard waren niet alle missies een overweldigend succes: sommige gingen desastreus mis maar de mannen die deze missies uitvoerden, deden dit met buitengewone moed en het besef dat ze het mogelijk niet zouden overleven.

Peter Jacobs beschrijft op aangrijpende wijze een aantal van de heldhaftigste missies die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonde: de mislukte raid op Dieppe, de amfibische aanval op het droogdok bij St Nazaire, de parachutisten die de radarinstallatie bij Bruneval ontmantelden en later de Pegasusbrug veroverden om de weg voor D-Day vrij te maken, en de aanval van RAF Mosquito’s op de gevangenis van Amiens om leden van het Franse verzet te bevrijden.

Voor de lezers van Masters of the Air en Stalingrad. Voor fans van de goed bekeken tv-serie WWII Greatest Raids op National Geographic Channel

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045210551 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Raids vanuit de lucht, op zee en in het hart van bezet gebied

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

350

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

23-03-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Heldhaftige missies in WOII” te beoordelen