Heinrich Mann Een biografie

Het goede in de mens, een biografie
Auteur: Margreet den Buurman | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Heinrich Mann, (1871 Lübeck – 1950 Santa Monica, Californië), was de vier jaar oudere broer van de grote auteur en Nobelprijswinnaar Thomas Mann. Allebei werden ze tegen de zin van hun vader schrijver.

Als collega-broers trokken ze in de beginjaren van hun schrijverschap veel met elkaar op. Later verliep hun relatie nooit zonder moeilijkheden. Want Heinrich Mann ontwikkelde zich tot een sociaal-politiek geëngageerd schrijver met een missie en dit was Thomas Mann een gruwel. Hier kwam de tragedie bij, dat de carrière van Heinrich in de loop van de tijd werd overschaduwd door die van zijn jongere broer.

Toch mogen we niet vergeten dat Heinrich Mann in de jaren ’20 van de vorige eeuw een succesvolle auteur en toneelschrijver was, die garant stond voor kaskrakers. Zijn doorbraak kwam na 1918 met de roman Der Untertan. In de jaren ’30 genereerde de verfilming van zijn roman Professor Unrat de nodige aandacht. Der Blaue Engel, met Marlene Dietrich in de hoofdrol, is een klassieker geworden in de filmgeschiedenis.

Het goede in de mens beschrijft de ontwikkeling van het schrijverschap van Heinrich Mann binnen de context van de tijd waarin hij leefde.
Over de eerste druk van deze biografie schreef Henk Rijkers in het Katholiek Nieuwsblad: “…het leven van oudste zoon Heinrich laat zich lezen als een kroniek van de vorige eeuw.”

Margreet den Buurman, (Den Haag, 1953), is literatuurwetenschapper, vertaler Duits en auteur. Zij heeft zich voor het Nederlandstalige publiek gespecialiseerd in de schrijversfamilie Mann, van wie Thomas Mann het grote boegbeeld is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059117174 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het goede in de mens, een biografie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-01-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Heinrich Mann Een biografie” te beoordelen