Heimwee zonder vaderland

Verhalen over gastvrijheid
Auteur: Chris Keulemans | Uitgever: Uitgeverij Jurgen Maas

20,00

Gastvrijheid is net zo belangrijk voor ons bestaan als lucht en water. Op reis komen we om als er geen deur voor ons opengaat. Zonder bezoek te ontvangen drogen we uit.
In het jaar dat de gastvrijheid stilviel werkte Chris Keulemans aan zijn boek over warme avonden in Beiroet en Sarajevo, fabelachtige diners in Triëst en Berlijn, logeren op een kerkhof in Tunis, dat ene café waar nog licht brandt op de avond na 9/11, ontmoetingen met Salman Rushdie, Chimamanda Ngozie Adichie en Henk-voor-alle-vrouwen-een-geschenk, de lege tafel bij hem thuis in Amsterdam-Noord.
In een eigenwijze mix van reisverhalen, herinneringen, observaties en verbeelding gaat Keulemans op zoek naar de kunst van de gastvrijheid. Waarom is die warmer op plekken waar minder is? Wie zetten er een maaltijd op tafel voor de moordenaar van hun zoon? Hoe word je vrienden met een hotelkamer? Wat zeggen gast en gastheer nooit tegen elkaar?

Chris Keulemans leidde drie cultuurcentra in Amsterdam, publiceerde romans zoals ‘De Amerikaan die ik nooit geweest ben’ (2004), essays als ‘Brussel. Op zoek naar territoria van nieuwstedelijke creatie’ (2018) en reportages, reisde voor werk en vriendschap naar Ambon en Rojava, Newark en Ramallah, verhuisde dertig keer en gelooft dat er over de hele wereld evenveel gastvrijheid wordt gegeven als ontvangen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491921940 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Verhalen over gastvrijheid

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

200

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

12-11-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Heimwee zonder vaderland” te beoordelen