Hart voor Glas

Het succesverhaal van Glas, de met een Oscar bekroonde film van Bert Haanstra
Auteur: Ronald van de Vate | Uitgever: Nabij Producties

20,00

‘Hart voor Glas’ is het succesverhaal van Bert Haanstra’s film ‘Glas’, waarmee hij als eerste Nederlander een Oscar won. In 1957 wordt de cineast benaderd door de N.V. Koninklijke Nederlandsche Glasfabrieken Leerdam en Schiedam om een bedrijfsfilm te maken. De 41-jarige cineast heeft dan al enige bekendheid gekregen door zijn succesvolle documentaires ‘Spiegel van Holland’, die in 1951 op het filmfestival van Cannes een Gouden Palm won, en ‘…en de zee was niet meer’ uit 1955. Toen Haanstra de beide glasfabrieken bezocht om zich te oriënteren op zijn opdracht, zag hij direct dat er meer uit te halen was dan alleen een bedrijfsfilm. Hij vroeg de directie van de glasfabrieken toestemming om, tegelijk aan zijn filmopdracht, een vrije kleurenfilm te mogen maken. Zijn verzoek werd gehonoreerd.

‘Hart voor Glas’ neemt u mee terug naar het jaar 1957 en beschrijft tot maart 1963 in chronologische volgorde het succesverhaal van ‘Glas’, Haanstra’s (film)activiteiten en enkele bijzondere gebeurtenissen in deze periode. Bijzonder in dit boek zijn de niet eerder gepubliceerde filmprijzen, oorkondes, documenten en foto’s afkomstig uit de collectie van het Eye Filmmuseum, het Archive Short Film Festival Oberhausen en andere (privé)archieven.

Ronald van de Vate (1951) was meteorologisch specialist bij het KNMI in De Bilt. In 2006 begon hij zijn eigen meteorologisch adviesbureau AMO-meteo.
Hij schreef in 2016 zijn eerste boek ‘In het voetspoor van Bert Haanstra’, een wandelgids met 9 wandelingen waarvan de volgorde kan worden gezien als een levenstijdlijn van een van Nederlands grootste filmregisseurs.
In 2018 kwam zijn tweede boek uit: ‘De zomerse Fanfare van 1958’ over Bert Haanstra’s filmklassieker ‘Fanfare’, die met 2,6 miljoen bezoekers nog steeds de op een na meest bezochte Nederlandse speelfilm ‘aller tijden’ is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492055958 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het succesverhaal van Glas, de met een Oscar bekroonde film van Bert Haanstra

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

108

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hart voor Glas” te beoordelen