Hanna

Auteur: Magali Jeger | Uitgever: Just Publishers

21,99

‘Hanna, je bent helemaal gestoord, ik wil hier geen woord meer over horen!’

Reis terug naar het Amsterdam van 1941 en maak kennis met Hanna, een jonge Joodse vrouw. Hanna en haar man Nico willen dolgraag een kind. Maar in een tijd waarin de dreiging van deportatie dagelijks voelbaarder wordt, lijkt hun droom onbereikbaar. Ondanks alles laten ze hun kinderwens niet varen en uiteindelijk wordt hun dochtertje geboren.

Maar dan slaat het noodlot toe. Wanneer voor de Joodse bevolking de situatie snel verslechtert neemt de wanhopige Hanna een hartverscheurende beslissing. In het vertrouwen dat goede Nederlanders zich over haar ontfermen laat ze haar dochtertje in de kinderwagen op de hoek van een straat achter.

Hanna zelf, onwetend wat er met haar kind zou gebeuren, belandt via Westerbork in het vernietigingskamp Auschwitz. Daar wordt ze onderworpen aan de wrede medische experimenten van Dr. Mengele. Hanna toont zich onverzettelijk in haar wil te overleven. Ze wil zich hoe dan ook herenigen met haar dochtertje.

In dit bijzondere boek vertelt Magali Jeger in sobere, maar krachtige taal het verhaal van haar overgrootmoeder Hanna. Hanna is een ontroerende, waargebeurd verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder die alles riskeert om haar kind te vinden.

‘Ik heb dit boek in één adem uitgelegen. Wat een verhaal!’
– Journalist Hans Knoop

De Nederlandse Magali Jeger (1999) volgde in Londen een opleiding als dramaturg en theatermaker. Nu werkt ze als creatief-ontwikkelaar bij Warner Bros in Amsterdam. Twee van haar toneelstukken werden opgevoerd. Hanna is haar debuut als auteur. Het verscheen eerder in de VS en kreeg goede recensies.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089756053 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Hanna” te beoordelen