Handleiding voor Ontheemden

Auteur: Robin Block | Uitgever: Atlas Contact

21,99

Een poëtische zoektocht naar Blocks familiewortels in Indonesië.

Toen de grootouders van Robin Block na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland kwamen, wachtte hun een kille ontvangst waar geen inburgeringsboekje tegen opgewassen was. Want hoe maak je van een nieuw land je thuis?

In Handleiding voor Ontheemden spiegelt Block, balancerend tussen verschillende culturen en nationaliteiten, zijn eigen zoektocht naar identiteit aan die van zijn grootouders. Tijdens zijn reis naar het moderne Indonesië komt 400 jaar koloniale geschiedenis tot leven door de stemmen van en ontmoetingen met verschillende personages. Zo zijn er de eigenzinnige Javaanse oermoeder die voortdurend overhoopligt met de afstandelijke Europese voorvader, een jonge Jakartaanse influencer die haar geheimen letterlijk op haar lijf draagt en een grillige gids die de onderwereld en geestenwereld met elkaar verbindt.

Met rijke beelden en subtiele humor leest deze dichtbundel als een intiem en meeslepend reisverhaal, waarin Block het diep persoonlijke verbindt met een grotere geschiedenis. Voor iedereen die een plek zoekt tussen landen en vlaggen.

Moesson
Recensie

‘Noem [Robin Block] gerust een van de belangrijkste Indische stemmen van zijn generatie. Niet iemand die gemakzuchtig clichés uit het verleden herkauwt, maar ook niet dat verleden al te stellig cancelt.’

Trouw Letter & Geest
Recensie door Janita Monna

‘In soms pijnlijk mooie beelden (…) en met milde humor, vermengt de persoonlijke zoektocht van de dichter zich met die van koloniale geschiedenis van het land van zijn voorouders.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789025473501 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-07-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Handleiding voor Ontheemden” te beoordelen