Handboek voor kunst in de kerk

Auteur: Anikó Ouweneel-Tóth, Marleen Hengelaar-Rookmaker | Uitgever: Buijten en Schipperheijn Motief

18,50

Hoe kun je kunst een plek geven in je kerkgebouw, in de eredienst, op de beamer of in het gesprek met jongeren? En waarom zou je dat sowieso doen?
Hoe kun je leren kijken naar kunst, zodat je kunt gaan ontdekken dat die soms raadselachtige werken ook jou iets te zeggen hebben?
Hoe kun je als creatieveling iets voor je gemeente betekenen? Hoe kun je als gemeente een plaats inruimen voor de gelovige kunstenaars in je midden?
Is kwaliteit daarbij belangrijk? Welke kosten zijn reëel? En hoe vermijd je onenigheid?
Dit handboek gaat op al deze vragen in. Heel praktisch, met veel voorbeelden en informatie over hedendaagse kunstenaars en afbeeldingen van hun werk.
De auteurs komen uit verschillende kerken. Ze vullen elkaar aan en soms spreken ze elkaar tegen. Maar een ding hebben ze gemeen: ze zijn allen overtuigd van de belangrijke bijdrage die kunst kan leveren aan de kerk. Zo is het boek een onmisbare gids in het landschap van kerk en kunst nu.

Meer informatie over de inhoud
Het boek bevat vier hoofddelen. Het eerste geeft een overzicht van al de manieren waarop kunst kan worden ingezet in de kerk, de liturgie en het kerkelijk leven.
Het tweede gaat in op de vraag welke kunst geschikt is voor kerken. Het behandelt vragen als ‘doet schoonheid ertoe?’, ‘eigentijds en/of traditioneel?’, ‘professioneel en/of amateur? en ‘moet kunst voor de kerk gemaakt zijn door gelovige kunstenaars?’
Het derde deel geeft een overzicht van welke vormen van kunst allemaal in kerken te vinden zijn – van ramen, doopvonten, muurschilderingen tot installaties en videokunst.
Het vierde deel beantwoordt de vraag hoe we kunst kunnen vinden die aansluit bij onze gemeente.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789058818157 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-11-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Handboek voor kunst in de kerk” te beoordelen