Haar verhaal

Het verzet van Tilburgse vrouwen in de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Astrid De Beer, Liesbeth Hoeven | Uitgever: Gianotten Printed Media

19,95

75 Jaar na de Tweede Wereldoorlog ontdekken cultuurwetenschapper Liesbeth Hoeven en historica Astrid de Beer maar liefst 57 verhalen van vrouwen die actief zijn geweest in het verzet in Tilburg. Ze hebben alle mogelijke vindplaatsen – archieven, databases, gedenkplaatsen – bezocht en doorzocht. Een werkgroep met vrijwillige onderzoekers van Regionaal Archief Tilburg heeft geholpen bij het onderzoek.
De onzichtbaarheid van vrouwen heeft een lange geschiedenis. Het speelt zich af op twee fronten: in de samenleving en in de geschiedschrijving. Vrouwen hebben in twee feministische golven, voor en na de Tweede Wereldoorlog, moeten strijden voor hun rechten op politiek, sociaal en economisch gebied. Deze strijd om de positie en rol van vrouwen in de maatschappij heeft in het verleden voorrang gehad boven de strijd om een volwaardige plaats in de herinneringscultuur.
In de grote verhalen na de bevrijding heeft het verzetswerk van vrouwen aandacht en waardering gekregen voor zover deze in lijn ligt met het traditionele rolpatroon. Dit boek nuanceert de bestaande beeldvorming en doet recht aan het vrouwenverzet van toen. Inclusief 32 levensbeschrijvingen van Tilburgse verzetsvrouwen, een tijdlijn van gebeurtenissen in oorlogstijd op lokaal, regionaal, nationaal en mondiaal niveau en een serie interviews.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789066630994 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verzet van Tilburgse vrouwen in de Tweede Wereldoorlog

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-03-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Heeft u dit boek gelezen?


Recenseer “Haar verhaal” als eerste: