Haar erenaam was moeder

Een familiegeschiedenis in Indië en Nederland
Auteur: Fransiska Kleijer | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

22,95

Deze familiegeschiedenis begint als de jonge Stans van Belkum in 1918 op de boot stapt en via New York en San Francisco naar Nederlands-Indië reist, om zich daar bij haar man, Marius Ypeij, te voegen. Over die reis en haar leven in de Oost schrijft ze lange brieven naar haar familie, totdat ze plotseling overlijdt, haar twee jonge kinderen Hetty en Dirk en haar man achterlatend.

In 1938 meldt de Rotterdamse Ton Bogers zich bij het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger. Eenmaal op Java aangekomen belandt hij in het ziekenhuis en leert daar Hetty kennen. Ze trouwen vier dagen voordat Japan Nederlands-Indië bezet. Wat Ton, Hetty en haar broer Dirk in de jappenkampen meemaken, zal hen altijd bijblijven.

Na de oorlog vertrekken Ton, Hetty (die zich Hedy gaat noemen) en hun dochter naar Nederland. Ondanks geld- en andere zorgen wil Hedy vooral haar steeds groter wordende gezin een veilige haven bieden. Maar dan slaat het noodlot opnieuw toe. Vele jaren later realiseren de kinderen Bogers zich dat je door te luisteren naar de stemmen uit het verleden een begin kunt maken met het verwerken van traumatische ervaringen.

www.haarerenaamwasmoeder.nl

Fransiska Kleijer is aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd in Slavische talen en letterkunde. Ze organiseert nu al vele jaren samen met Marcellino Bogers congressen voor de zorgsector. ‘Haar erenaam was moeder’ gaat over
Marcellino’s familie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464249897 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een familiegeschiedenis in Indië en Nederland

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

274

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-01-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Haar erenaam was moeder” te beoordelen