Haagse dames in de makelaardij

Auteur: Noor de Vries Robbé | Uitgever: U2pi BV

21,50

Noor de Vries Robbé-Corwin (1939) klom op van binnenhuisarchitecte met een kunstgeschiedenisachtergrond tot een succesvolle makelaar met een eigen kantoor in Den Haag.
De beginjaren van haar carrière vallen samen met een energieke tweede feministische golf in Nederland. Vrouwen benutten op allerlei gebieden nieuwe kansen. Besluiten worden niet langer aan mannen overgelaten. Er komt meer gelijkheid tussen de seksen.
Onder invloed van die opwindende tijdgeest richt De Vries Robbé-Corwin een eigen makelaardij op waar alleen maar vrouwen werken. Zijn zij net zulke goede of zelfs betere makelaars dan mannen?
Haar handel en wandel van 1973 tot 2000 beschrijft zij met vlotte pen.
Naast het persoonlijke verhaal herbergt dit boek een schat aan geschiedkundige feiten over de ontwikkeling van de makelaardij en de huizenmarkt. Vermakelijke voorvallen zowel op kantoor als in de praktijk lichten een tipje van de sluier op. Kopers en verkopers doen inspiratie op, zodat zij samen met hun makelaar iets ingrijpends als verhuizen tot een goed einde zullen brengen.
Wonen mag tegenwoordig eerder een ‘beleving’ zijn, maar een huis heeft nog altijd een ziel.

Noor de Vries Robbé-Corwin schreef in 2010 Er zit gevaar in de lucht, ik ruik het. Dit intense levensverhaal van haar vader Henri Max Corwin wordt wel gebruikt op scholen als lesmateriaal over de Tweede Wereldoorlog.
Met Haagse dames in de makelaardij geeft De Vries Robbé-Corwin opnieuw inzicht in een wereld die voor veel mensen geheimen kent.
Het kantoor De Vries Robbé bestaat nog altijd en is een begrip in Den Haag.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789087597092 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

207

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

05-11-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Haagse dames in de makelaardij” te beoordelen