Haagsche land vanuit de wolken

Luchtfotografie Bart Hofmeester / AeroCamera
Auteur: Carel van der Velden, Hans Hemmes, Hans van Kralingen | Uitgever: Watermerk BV

39,95

4e pareltje uit de Hofmeester-collectie

’t Haagsche land vanuit de wolken; Van de Pier tot Delft en Zoetermeer.

Ruim 300 schitterende luchtfoto’s van Bart Hofmeester en zijn bedrijf AeroCamera uit de periode 1950-1990 in dit 304 pagina dikke, luxe boek. Het leeuwendeel uiteraard van Den Haag, maar ook veel van Rijswijk, Voorburg-Leidschendam, Voorschoten, Delft, Wassenaar, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Westland en Midden-Delfland tot Maasdijk. Een nostalgische vogelvlucht door de jaren heen. Alles is herkenbaar, maar je beseft ook: wat is er in die halve eeuw ongelofelijk veel veranderd.

Met duidelijke, begeleidende teksten van de journalisten Carel van der Velden, Hans Hemmes en Hans van Kralingen.

Bart Hofmeester (1921-2001) was een van de pioniers van de commerciële luchtfotografie. Vanaf begin jaren 50 koos hij zo vaak als mogelijk het luchtruim. Vanaf vliegveld Zestienhoven legden hij en zijn zijn bedrijf AeroCamera gedurende tientallen jaren Nederland van boven vast. Hij was een begrip onder uitgevers van boeken, kranten en tijdschriften. Hofmeester zag Nederland door de lenzen van zijn camera groeien. De Flevopolders, de Deltawerken, bruggen en snelwegen, nieuwbouwwijken de dorpjes zijn steden geworden.

Hofmeester begreep dat zijn werk historische waarde zou krijgen. Hij was zuinig op zijn archief, dat naar schatting twee miljoen foto’s telt. Dat ongelofelijk mooie archief – in het bezit van fotobureau Roel Dijkstra – is nu voor het eerst ontgonnen. Dit boek toont een greep uit die rijke collectie. Afgedrukt op groot formaat, zodat de beelden, gemaakt tussen 1950 en 1990, goed tot hun recht komen.

In dezelfde serie zijn ook de boeken “Rotterdam vanuit de wolken”, “Rijnmond vanuit de wolken” en “Dordrecht en de Drechtsteden vanuit de wolken” verschenen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789078388234 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Luchtfotografie Bart Hofmeester / AeroCamera

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

304

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Haagsche land vanuit de wolken” te beoordelen