Groningen en de Eerste Wereldoorlog

Auteur: Henk van der Linden, Tom Sas | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Groningen zat tijdens de Eerste Wereldoorlog het verste weg van het strijdgewoel bij onze Zuiderburen en de drukte van West- en Zuid-Nederland. De provincie zou dan ook een oase van rust moeten zijn geweest. Het tegendeel is waar.

Vanzelfsprekend gebeurde ook in Groningen alles wat de rest van het neutrale Nederland overkwam: mobilisatie, inkwartiering, opvang van Belgische en Franse vluchtelingen, schaarste en distributie van voedsel en allerlei noodzakelijkheden. En ook in Groningen kreeg de overheid een steeds grotere invloed op het economisch leven, met een eindeloos aantal regels en voorschriften als gevolg. Daarnaast speelde er in Groningen nog veel meer. Niet alleen vierde smokkel daar hoogtij, Groningen werd ook de opvangplaats van honderden Engelse militairen die hier voor de duur van de oorlog werden geïnterneerd. Honderden Engelse mannen moesten de oorlogsjaren ver van huis zien door te komen. Dat heeft gevolgen gehad, voor de Groningers en voor de Engelsen zelf.

Dit boek vertelt erover. Laat u meenemen in de vele verhalen, bijeengebracht mede dankzij de medewerking van individuele Groningers en een aantal Groningse historische kringen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464620320 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

394

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-05-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Groningen en de Eerste Wereldoorlog” te beoordelen