Groeten uit Paramaribo

Suriname in 500 oude ansichten
Auteur: Carl Haarnack | Uitgever: Terra

39,99

‘Groeten uit Paramaribo voert je mee naar het Suriname van de late negentiende en de vroege twintigste eeuw, de tijd van onze moeders en onze voormoeders, en geeft een schitterend beeld van Suriname en de Surinamers.’ – Cynthia McLeod

Ruim een eeuw geleden was Suriname voor veel westerlingen nog een verre, onbekende kolonie. Men kon zich nauwelijks een beeld vormen van de jonge natie, die zich nog maar kort had bevrijd van de slavernij. Met de opkomst van de fotografie en de ontwikkeling van het postwezen ontstond eind negentiende eeuw een nieuwe manier om een glimp van het leven in Suriname te delen met de rest van de wereld: de prentbriefkaart.

In de hoogtijdagen van dat nieuwe medium, tussen 1890 en 1940, werden in Suriname meer dan duizend verschillende prentbriefkaarten gemaakt. In Groeten uit Paramaribo heeft verzamelaar Carl Haarnack bijna vijfhonderd van deze kaarten bijeengebracht. Ze vormen een prachtige afspiegeling van de wording van Suriname en geven een fraai en indringend beeld van een belangrijke periode in de Surinaamse geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089899477 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Suriname in 500 oude ansichten

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

27-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Groeten uit Paramaribo” te beoordelen