Groene stoom

Avonturen langs het Duitse lijntje
Auteur: Gerard Sonnemans | Uitgever: Uitgeverij Menuet

17,50

In ‘Groene stoom’ vinden het oude Duitse lijntje en de nieuwe natuur van een ecologische verbindingszone elkaar. In acht verhalen en een reeks informatieve teksten worden verleden, heden en toekomst voor jong en oud op boeiende wijze verteld.

Dit boek brengt verschillende werelden bij elkaar. Het Duitse lijntje was een spoorweg die lang geleden mensen en goederen van Nederland naar Duitsland en weer terug bracht. Tegenwoordig verplaatsen planten en dieren zich over de oude spoorlijn van het ene natuurgebied naar het andere. De stoom van de laatste trein is allang met de wind weggewaaid; de natuur stoomt nu op over het Duitse lijntje: groene stoom!

De verhalen koppelen het verleden, het heden en de toekomst aan elkaar. Ze brengen je terug naar de tijd dat de spoorlijn werd aangelegd, ze laten zien hoe de trein mensen met elkaar verbond (zowel gewone mensen als keizers, koningen en tsaren), maar ook hoe rampen, oorlog en een roofoverval de mensen op en rond het spoor in gevaar brachten. En tot slot kun je lezen hoe mens en natuur het Duitse lijntje tegenwoordig gebruiken.
In de informatieve teksten vind je allerlei wetenswaardigheden over stoomtreinen, de oude spoorlijn en zijn nieuwe bestemming.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789491707131 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Avonturen langs het Duitse lijntje

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

174

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-10-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Groene stoom” te beoordelen