Groeiend verzet

Auteur: Marianne Thieme | Uitgever: Prometheus

19,99

‘28 oktober 2002, twaalf dagen na de val van het Kabinet Balkenende I. Het was koud, zonnig en droog. En er stond weinig wind. Dat viel op. Want aan de IJ-oevers van Amsterdam kan het vreselijk hard waaien. Ik kwam vijf minuten voor de deadline de Kamer van Koophandel binnengestormd. Fietsend uit Zuid, zojuist de oprichtingsakte van een nieuwe partij ondertekend: de Partij voor de Dieren.’

In Groeiend verzet doet Marianne Thieme verslag van de begintijd van het grootste ideologische exportproduct uit de Nederlandse politiek. De redenen om de partij op te richten; de overeenkomsten met de negentien – de-eeuwse vrouwenrechtenbeweging en andere emancipatiebewegingen; hoe het is om als activist in het parlement een totaal andere wijze van poli – tiek te bedrijven en hoe je succesvol kunt zijn door vast te houden aan je idealen; en waarom zij ondanks felle tegenstand hoopvol is dat de nieuwe groene revolutie aanstaande is. Groeiend verzet is verplicht leesvoer voor iedereen die meent dat het roer radicaal om moet.

‘En voorts ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie…’

MARIANNE THIEME (1972) is medeoprichtster van de Partij voor de Dieren en sinds 2006 fractievoorzitter van de partij in de Tweede Kamer.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044637649 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

05-03-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Groeiend verzet” te beoordelen