Grijs verleden

Nederland en de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Chris van der Heijden | Uitgever: Boom

25,00

Grijs verleden deed bij eerste verschijnen in 2001 flink wat stof opwaaien. In het boek rekent Chris van der Heijden af met de opvatting dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland kan worden samengevat in termen van goed en fout. Zeker gedurende de eerste helft van de oorlog bevonden de meeste Nederlanders zich ergens tussen deze twee uitersten in. Grijs verleden was dusdanig spraakmakend, dat alle kranten en weekbladen grote artikelen en beschouwingen publiceerden; Buitenhof wijdde een volledige uitzending aan het verschijnen van het boek en op de radio volgden talloze debatten.

De discussie over Grijs verleden houdt tot op de dag van vandaag aan. Mede door de grote hoeveelheid beeldmateriaal die de afgelopen twintig jaar beschikbaar is gekomen, is de vraag of de term ‘grijs’ de veelzijdigheid van de oorlog niet tekort doet? Spreken we niet beter van een verleden in vele tinten grijs en zelfs wat kleur? Hoe dit ook zij, Grijs verleden verschijnt nu voor het eerst in een fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde editie met beeldmateriaal in zwart-wit en kleur. Iedere geïnteresseerde in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog kan zo in woord en beeld kennis nemen van deze spraakmakende klassieker.

Chris van der Heijden is historicus en publicist, daarnaast doceert hij aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij publiceerde zo’n vijftien boeken, met name over de Tweede Wereldoorlog en Spanje

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024433049 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Nederland en de Tweede Wereldoorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

544

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-03-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Grijs verleden” te beoordelen