Griekse toestanden

Een sterk autobiografisch verhaal
Auteur: Ruard Wallis de Vries | Uitgever: Bureau Boudewijn Boer

19,90

Of hoe ik zes Griekse bouwvallen kocht

Ruard komt in 2003 uit een Griekse scheiding gerold. Moet hij nu ook afscheid nemen van het land en het leven waar hij zo gek op is?
Ruard besluit de boot te nemen naar een eiland dat bijna niemand kent: Leros. Daar koopt hij binnen vierentwintig uur een bouwval met zeezicht. In de jaren die volgen koopt hij er nog vijf, op Samos. Hij belandt al gauw in een kleurrijke optocht van alcoholistische timmer­lieden, wispelturige loodgieters en inventieve sjacheraars. Dat levert prachtige doorkijkjes op richting ongefilterd Grieks eilandleven. Misschien is dat ook wel waar Ruard écht naar op zoek is.
Maar wat doet een mens met zes opgeknapte Griekse eilandhuizen midden in een economische crisis? En wat als er bootjes vol vluchte­lingen voor de kust op komen duiken? Stelt Ruard zijn huizen open voor de ngo’s, de vrijwilligers en de vluchtelingen? Wat, bijvoorbeeld, als Yasamin uit Iran hem met een glimlach uit duizenden vraagt om een dak boven haar hoofd?

Angelos Avgoustidis, Grieks schrijver:
‘Wallis de Vries is hier de participerende toeschouwer. Zonder afstandelijk of neerbuigend te doen, benadert hij Griekenland met een aanstekelijk gevoel voor droogkloterige humor.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492052896 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een sterk autobiografisch verhaal

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Griekse toestanden” te beoordelen