Grenswerk

Economen tussen wetenschap en politiek
Auteur: Jan Middendorp | Uitgever: Boom

29,90

Hoe de wetenschap en haar beoefenaars het verschil kunnen maken in de economische politiek.
In Grenswerk. Economen tussen wetenschap en politiek beschrijft voormalig Tweede Kamerlid, geoloog en econoom Jan Middendorp het samenspel tussen wetenschap en politiek aan de hand van het denken en doen van twee Nederlandse economen uit de tweede helft van de vorige eeuw: Jelle Zijlstra en Johannes Witteveen.
De academici, politici en monetaire beleidsmakers Zijlstra en Witteveen botsten bijna vier decennia lang over begrotingsbeleid, geldpolitiek en de waarde van economische modellen en theorie in onze democratie. In Grenswerk wordt duidelijk hoe concreet beleid zoals de Zijlstra-norm en Witteveens wiebeltaks verklaard kunnen worden uit de wetenschappelijke tradities waaruit zij beiden voortkwamen.
Grenswerk laat zien dat ondanks de toenemende complexiteit van de samenleving en de professionalisering van ons bestuur, personen en hun ideeën vaak het verschil maken in de politiek. En dat naast consensus en ideologie, kennis, inzicht en vooral een scherpe blik op de onzekerheden in de echte wereld buiten de politiek, cruciaal zijn om tot de juiste economische politiek te komen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024456208 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Economen tussen wetenschap en politiek

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

16-02-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Grenswerk” te beoordelen