Gouden maan

Een Perzische familiekroniek
Auteur: Atti Bahadori, Sylvia Pessireron | Uitgever: Uitgeverij De Blauwe Tijger

18,50

De Iraanse Atti Bahadori vluchtte tijdens de Islamitische Revolutie in haar land naar Nederland. In 2002 ontvoerde haar man hun dochter naar Iran. Twee jaar later wist zij haar dochter terug te ontvoeren naar Nederland. Het boek ‘Onder dezelfde sterrenhemel’ dat verhaalt over deze tragedie werd in Nederland een bestseller.

Voor ‘Gouden Maan’ vertelde Atti haar familieverhaal aan schrijfster Sylvia Pessireron die daarop de kroniek op papier zette. Het resultaat is een even emotioneel als spannend verhaal dat vijf generaties vrouwen betreft. Onbewust droeg Atti een familiegeheim met zich mee – heel letterlijk, in de vorm van een zilveren kokertje dat van grote invloed is geweest op de voorgaande drie generaties, maar ook op haar eigen leven.

Gouden Maan ontrafelt het verband tussen het familiegeheim en het noodlot dat al vier generaties haar familie teistert. Het begint in het Zagrosgebergte (1924) waar we kennismaken met de Behdarwand, een nomadenstam die behoort tot de grote en machtige Bahktiari-familie. In Nederland blijft hetzelfde noodlot zich herhalen, totdat een ingrijpende beslissing van Atti eindelijk de cirkel van tegenspoed doorbreekt.

Het verhaal van Atti Bahadori laat zien waartoe persoonlijke kracht in staat is. Ze ontdekt hoe ze zich kan ontworstelen aan een tragiek die zich generatieslang herhaalt. Atti is geen literair personage, maar een vrouw van vlees en bloed die ervoor koos om een ander leven op te bouwen dan men voor haar had bedacht. En met vallen en opstaan ontdekt wat ze daarvoor moet doen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492161628 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Perzische familiekroniek

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

220

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gouden maan” te beoordelen