Gouden handel

Roman over de slavernij in Suriname en op Curaçao
Auteur: kees uittenhout | Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij

27,50

Op 1 juli 1863 werd de slavernij door Nederland afgeschaft. Officieel kwam op die dag een eind aan tweehonderdvijftig jaar gruwel en knechting van meer dan een half miljoen Afrikanen en waren de slaven in Suriname en de Caraïben vrij. In werkelijkheid moesten ze echter nog tien jaar lang voor hun basra blijven werken, ook al moest die hen daar sindsdien een karig loon voor uitbetalen.
In 2023 is het honderdvijftig jaar geleden dat de slaven pas echt hun vrijheid hervonden. Ter gelegenheid daarvan heeft uitgeverij Elikser besloten Gouden Handel, de gedenkwaardige roman over de slavernij uit 2012, in aangepaste versie opnieuw uit te geven. Omdat de verhalen van Lucas Geluck uit Middelburg, van Shala Bachogu uit Luango en Mijntje Hadeweyn uit Suriname, nu meer en vaker dan ooit, verteld moeten worden.

Auteur Kees Uittenhout heeft een Nederlandse naam, is blank en blond, en acht het mogelijk dat een van zijn voorvaderen een slavenhaalder was of er bij een in dienst is geweest. De voorouders van zijn muze Odet Sleeswijk, die de ziel van Afrika, van Curaçao en Suriname inbracht en verbonden is met plantage Nieuwzorg in de provincie Commetewane, zijn met zekerheid op een Nederlands schip naar de West getransporteerd net als 500.000 andere Afrikanen. Samen dragen zij met hun afkomst bij aan een van de zwartste bladzijden van de vaderlandse geschiedenis. Met Gouden Handel is dat verleden een invoelbaar en aangrijpend verhaal geworden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463654470 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Roman over de slavernij in Suriname en op Curaçao

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

527

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-07-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gouden handel” te beoordelen