Gouda in de Tweede Wereldoorlog

Historische Vereniging Die Goude vij-en -twintigste verzameling bijdragen
Auteur: R. van Dam | Uitgever: Eburon

34,50

De grote oorlog van 1939 tot 1945 ging niet aan de Zuid-Hollandse provinciestad Gouda voorbij. Net als de rest van Nederland onderging de stad mobilisatie, bezetting, jodenvervolging, bombardementen. Het boek “Gouda in de Tweede Wereldoorlog” beschrijft in detail de mei-dagen van 1940, de gevolgen van de bezetting op lokaal niveau, het tragische lot van de joodse gemeenschap, het plaatselijke verzet, de ontberingen tijdens de hongerwinter van 1945 en de uiteindelijke bevrijding. Het verhaal wordt geïllustreerd door uniek fotomateriaal uit archieven en privécollecties.
De eerste druk van dit boek verscheen in 1995. Toen waren veel mensen die de beschreven gebeurtenissen van dichtbij hadden meegemaakt nog in leven. Zij reageerden op de uitgave met correcties en aanvullingen. Veel nieuwe foto’s doken op en de namenlijst van joodse slachtoffers werd uitgebreid. Deze herziene en in veel opzichten verbeterde druk van “Gouda in de Tweede Wereldoorlog” stelt inwoners en belangstellenden in de geschiedenis van deze stad in staat het verhaal ook aan toekomstige generaties door te geven.
Rinus van Dam (1945) schreef dit boek in samenwerking met H.C. van Itterzon (1926) en H.J. Maarsingh (1967) in opdracht van Historische Vereniging “Die Goude”. Derde druk, uitgevoerd als hardcover.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059721142 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Historische Vereniging Die Goude vij-en -twintigste verzameling bijdragen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

365

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-05-2006

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gouda in de Tweede Wereldoorlog” te beoordelen