Goodbye to all that

Paintings of the great war
Auteur: Sam Dillemans | Uitgever: Manteau

39,50

In 2015 startte Sam Dillemans aan een reeks verdiepende werken rond de Groote Oorlog. In overwegend witte en zwarte olieverf zet hij aangrijpende oorlogstaferelen neer. Het resultaat is een nieuw en woest universum waarin (on)menselijk leed trefzeker wordt gevat in beelden van ongetemde schoonheid. De schilderijen en de grafiek rond dit thema werden gebundeld in het kunstboek GOODBYE TO ALL THAT – Paintings of the Great War.
Deze reeks is een vernieuwende ode aan het zwart en het wit. Sam Dillemans heeft o.a. ‘afgedankte kleurige doeken van zondagsschilders’ getranscendeerd tot parels van zwart en wit. Dat is een ongeziene krachttoer en een stijlbreuk. Zijn gebalde kennis van de tekenkunst leidt tot een ongebreideld en overschrijdend plastisch avontuur dat garant staat voor een innovatieve reis van lijnen en vormen.
Sam Dillemans (1965) werd geboren in Leuven, maar woont en werkt sinds enkele decennia in Antwerpen. Met zijn bijzondere artistiek parcours, wars van dwingende trends, heeft Sam Dillemans een heel eigen plaats in de hedendaagse Belgische en internationale kunstwereld veroverd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789022335048 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Paintings of the great war

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

13-03-2018

Taal

Engels

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Goodbye to all that” te beoordelen