Goethe

Kunstwerk van het leven
Auteur: Rüdiger Safranski | Uitgever: Olympus
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

25,00

Deze magistrale biografie van Rüdiger Safranski, een van de grootste biografen van onze tijd, beschrijft het rijke leven van homo universalis Johann Wolfgang Goethe.

Johann Wolfgang Goethe (1749-1832) wordt alom beschouwd als een van de grootste Duitse literaire personen: dichter, roman- en toneelschrijver, criticus, jurist, wetenschapper en politicus. Misschien wel de laatste homo universalis, even klassiek als Shakespeare en Dante.
Goethe. Kunstwerk van het leven is niet de eerste biografie van Goethe maar het is zeker de meest gezaghebbende. Rüdiger Safranski is een van de grootste biografen van onze tijd en zijn ongeëvenaarde kennis van en fascinatie met zijn onderwerp zijn al gebleken uit zijn beroemde biografie van Schiller en zijn portret van de vriendschap tussen Schiller en Goethe. Hij baseert zich zo veel mogelijk op de primaire bronnen: het werk zelf, brieven en dagboeken, getuigenissen van tijdgenoten. Het uitzonderlijk rijke leven van Goethe wordt door Safranski op magistrale wijze verbeeld.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046707425 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Kunstwerk van het leven

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

704

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-07-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Goethe” te beoordelen