Goed Geluimd Hof

En 99 andere Amsterdamse straatnamen
Auteur: Casper van der Veen | Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

22,50

Amsterdam ademt geschiedenis. Via zijn straten, kerken, grachten en monumenten galmt het verleden door de stad. Hoe rijk en divers die geschiedenis is, is op originele wijze te zien aan de straatnamen die onze hoofdstad herbergt. In Goed Geluimd Hof toont historicus en journalist Casper van der Veen de historische overvloed van Amsterdam via de namen van straten, bruggen, grachten, lanen, pleinen, wijken, stegen, paden, singels, sluizen, plantsoenen, hofjes en een enkele road.

Straatnamen zijn levende zaken, ook als ze al eeuwen ongewijzigd zijn. Dat geldt niet alleen voor de naar koloniale figuren vernoemde wegen die steeds meer protest en ongemak ondervinden. Namen als de Brandslang- of Rookmelderstraat konden net zo goed leiden tot ophef.

Elke straatnaam in dit boek biedt een nieuw verhaal over Amsterdam. In het ene hoofdstuk worden middeleeuwse beroepen en dichters besproken, vervolgens vertelt Van der Veen over de aanleg van de grachtengordel en de Jordaan, de Duitse bezetting, de Jodenvervolging en het verzet, topsporters, galgenvelden, speeltuinen, oude valuta of de veel te jong gestorven Joes Kloppenburg. Verken de prachtige historische verhalen die de hoofdstad rijk is in Goed Geluimd Hof en 99 andere Amsterdamse straatnamen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789028242807 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

En 99 andere Amsterdamse straatnamen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

16-08-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Goed Geluimd Hof” te beoordelen