Goden van Egypte, van A tot Seth

Auteur: Ben van den Bercken, Maarten J. Raven | Uitgever: Sidestone Press

12,50

In het boekje ‘Goden van Egypte – van A tot Seth’ vind je in een oogwenk informatie over tientallen Egyptische goden of godinnen. Het behandelt de goden in de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’, maar biedt ook handvaten bij een bezoek aan elke andere tentoonstelling over het oude Egypte:

Zoek een god of godin (alfabetisch) en zie de naam geschreven in hiërogliefen. Vind een plaatje van de meest karakteristieke gedaante, herken dierenkoppen, kronen en andere attributen. Ontdek familieverbanden, plaatsen van verering en lees over de voornaamste mythen en verhalen

Tentoonstelling 12 oktober 2018 t/m 31 maart 2019
Dit boek verschijnt met de tentoonstelling ‘Goden van Egypte’ in het Rijksmuseum van Oudheden, te Leiden. Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven en laten zien hoe groot de invloed van de goden op het leven van de oude Egyptenaren was.

Goden van Egypte. op zoek naar de wetten van de kosmos
Samen met dit kleine boekje over de Egyptische goden verschijnt ook het grote tentoonstellingsboek Goden van Egypte. Meer dan drieduizend jaar lang hebben de Egyptische goden mensen aangesproken die tot de meest ontwikkelde volkeren van de oudheid behoorden. Alleen als we hun geloof serieus nemen, kunnen we iets van hun cultuur begrijpen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789088907272 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

50

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Goden van Egypte, van A tot Seth” te beoordelen