Goddelijk zoals gewoonlijk

Leven en werken van Mo Mohamed zoals verteld aan Luc Alofs
Auteur: Luc Alofs | Uitgever: LM Publishers

22,00

In deze autobiografie vertelt Mo Mohamed (1944) in eigen Caribisch Nederlandse woorden over zijn kunstenaarschap en zijn leven aan de zijkant van de samenleving in Aruba, Nederland, Curaçao, Suriname en Brazilië. Het beschrijft de hyperdiversiteit op het Aruba van de jaren vijftig en de culturele omwentelingen in het Nederland van de jaren zestig. In de jaren zeventig blijken racisme en politiegeweld in Amsterdam, Aruba, Curaçao, Venezuela en Brazilië aan de orde van de dag. De jaren tachtig spelen zich af in artistieke kringen in het grimmige Suriname van na de staatsgreep en de Decembermoorden. Tussen 1990 en 2018 woont en werkt Mo op Aruba. Terloops portretteert Mo bekende, onbekend gebleven en inmiddels vergeten kunstenaars. Steeds is er het onderscheid tussen de zelfverklaarde artistieke elite en de culturele arbeider die Mo is. Personalisme, kleinburgerlijkheid en racisme zetten een rem op collectieve artistieke bloei op het kleinschalige eiland.

Mo’s verhaal leest als een jazzbiografie, een cultuurstudie en een Caribische schelmenroman. Goddelijk zoals gewoonlijk is een eigentijds Nanzi-verhaal.

Luc Alofs (1960) studeerde culturele antropologie in Nijmegen en promoveerde als historicus aan de Universiteit van Leiden. Hij is werkzaam aan de Universiteit van Aruba en partner in het interuniversitair project Traveling Caribbean Heritage. Luc was onder meer curator van Fundacion Museo Arubano en Fundacion Herencia de Sclavitud Aruba en voorzitter van de Nationale Unesco Commissie van Aruba. Hij publiceert veelvuldig over maatschappelijke, culturele en historische onderwerpen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460220210 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Leven en werken van Mo Mohamed zoals verteld aan Luc Alofs

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

200

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

29-11-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Goddelijk zoals gewoonlijk” te beoordelen