God save the queen

God save the queen

Auteur: Brigitte Balfoort, Dorine Hermans, Hieke Jippes, Liddie Austin, Nienke van Leverink, Reinildis Van Ditzhuyzen, Vanessa Lamsvelt, Wies Enthoven | Uitgever: Uitgeverij Pluim
Verwacht

19,99

Al meer dan vijfenzestig jaar zit Queen Elizabeth op de Britse troon en inmiddels is ze het langstzittende staatshoofd ter wereld. Ze heeft naast het Verenigd Koninkrijk ook de vijftien Commonwealth realms onder haar hoede en is hoofd van de Church of England. Geliefd door het Britse volk en onverwoestbaar in haar functie. Ze stond te midden van grote historische gebeurtenissen en maatschappelijke ontwikkelingen en werkte met grote namen uit de geschiedenis, zoals Winston Churchill en John F. Kennedy. Van de ene op de andere dag werd ze troonopvolger en rustte er druk vanuit de hele wereld op haar schouders. Queen Elizabeth heeft voor grote beslissingen gestaan en moest kiezen tussen landsbelang en familie, tussen God en staat. Ze heeft de wereld en haar land zien veranderen toen de dekolonisatie van het Britse rijk een onomkeerbaar feit was.

Queen Elizabeth is trouw aan de troon en aan de kerk. Haar plichtsbesef is typerend, maar verder weten we eigenlijk weinig van haar. Ze is even bekend als ondoorgrondelijk. Het koningshuis geeft niets weg van wat er zich binnen de muren van het paleis afspeelt, terwijl de tabloids elke dag wel koninklijk nieuws brengen.

Tien vrouwen delen hun visie op de onverwoestbare Queen Elizabeth. Ze brengen in kaart wat ze ons leert over de recente Europese en wereldgeschiedenis, wat haar zo indrukwekkend maakt en in hoeverre ze een rolmodel voor ons is.

Met bijdragen van:
Liddie Austin, Brigitte Balfoort, Reinildis van Ditzhuyzen, Wies Enthoven, Dorine Hermans, Vanessa Lamsvelt, Nienke van Leverink

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789083054292 Categorie:

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

, , , , , , ,

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

22-10-2020

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “God save the queen” te beoordelen