God ja? God nee?

Met de kennis van nu ...
Auteur: Frans Kömhoff | Uitgever: Kombo Publishers

21,95

HEELAL MENS GOD?

Dit boek beschrijft in vogelvlucht de geschiedenis van het heelal en de mensheid. Een reis van 14 miljard jaar vanaf de oerknal tot op de dag van vandaag.
Om de cruciale gebeurtenissen in het heelal goed te kunnen begrijpen is een fundamenteel inzicht in de theorieën van Charles Darwin, Albert Einstein en Stephen Hawking absoluut noodzakelijk. En ook de kwantummechanica, de theorie van de allerkleinste deeltjes, is relevant. In de appendices zijn, in begrijpelijke lekentaal, introducties in deze boeiende theorieën opgenomen.
Op basis van wetenschappelijke argumenten komt de auteur tot de verrassende conclusie dat wij leven in het Heelal van het Toeval. Dit werpt een heel nieuw licht op de Grote Vragen van de filosofie en de religie: Wat is de mens? Waar komen wij vandaan? Wat is onze plaats in de kosmos? Wat is de zin van ons bestaan? Waar gaan wij naar toe? En niet in de laatste plaats, bestaat er een God?

Wie was er verantwoordelijk voor de Big Bang?
En voor alles wat er daarna gebeurde?

Om de geschiedenis van het heelal en de mensheid goed te kunnen begrijpen, zou je je tot een van de drie religies kunnen wenden die de auteur bespreekt, maar inzicht krijgen in de theorieën van wetenschappers als Charles Darwin, Albert Einstein en Stephen Hawking is ook een goed idee, en wat hem betreft een veel beter alternatief.

De geïnteresseerde leek wordt in een tijdloze reis van 14 miljard jaar, vanaf de oerknal tot op de dag van vandaag, langs God en een reeks eminente wetenschappers geleid. In grote, begrijpelijke stappen loodst de schrijver je door de diverse vakgebieden en laat je kennismaken met theorieën, tegenstrijdigheden, filosofen, zwarte gaten, evolutie, logica, relativiteit, Godsbewijzen en de oerknalsingulariteit.

“Als je het niet kunt uitleggen aan een zesjarige,
dan begrijp je het zelf niet”. – Albert Einstein

In de appendices lees je, in begrijpelijke taal, de verdiepende introducties tot de boeiende theorieën die de auteur bespreekt.

Zijn verrassende conclusie is dat wij leven in het Heelal van het Toeval. Dit werpt een heel nieuw licht op de Grote Vragen: Wat is de mens? Waar komen wij vandaan? Wat is onze plaats in de kosmos? Wat is de zin van ons bestaan? Waar gaan wij naar toe? En niet in de laatste plaats: bestaat er een God?

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083268101 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Met de kennis van nu …

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

176

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

09-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “God ja? God nee?” te beoordelen