Ginevra

Auteur: Simone van der Vlugt | Uitgever: Ambo|Anthos

15,99

Een betoverend en tijdloos liefdesverhaal, gebaseerd op een oude Italiaanse legende. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Simone van der Vlugt – Ginevra
De historische roman Ginevra van Simone van der Vlugt is een betoverend en tijdloos liefdesverhaal, gebaseerd op een oude Italiaanse legende. Eerder verschenen van Simone van der Vlugt de historische romans ‘Jacoba, Dochter van Holland’, ‘Rode sneeuw in december’, ‘De lege stad’ en ‘Nachtblauw’. Met ‘Toen het donker werd’ is Simone van der Vlugt genomineerd voor De Gouden Strop 2017.

Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra’s vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Boekenkrant
Recensie

‘De legendarische liefde tussen Antonio en Ginevra wordt nog geloofwaardiger door de rijke beschrijvingen van het Middeleeuwse Fiorenza.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026344251 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-04-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

9

1 beoordeling voor Ginevra

  1. 4 van 5

    Lydia P.

    De eerste 10 hoofdstukken vond ik “Ginevra” niet meer dan een simpele roman. Ik was een beetje teleurgesteld na het prachtige boek “Schilderslief” eveneens van Simone Van der Vlugt. Ik twijfelde of ik dit boek wel zou uitlezen, niet dat het een slecht verhaal was, maar ik had meer verwacht. Gelukkig waren de hoofdstukken kort en wist ik dat het maar 105 blz dun was, ik had er voor betaald, dus ik ging hem uitlezen, En daar heb ik geen spijt van, want vanaf hoofdstuk 11 werd het boek boeiender, en veel interessanter. De sfeer, de drama, het verdriet, de liefde, de ongelooflijke wilskracht van Ginevra, ik kon niet stoppen met lezen. Toen ik aan de laatste bladzijdes kwam had ik veel spijt dat het boek uit was, wat een verhaal, echt knap


Een beoordeling toevoegen