Gifmengsters, gladiatoren en geleerden

Mannen en vrouwen in het Romeinse Rijk
Auteur: Joanne Berry, Philip Matyszak | Uitgever: Omniboek

17,50

In Gifmengsters, gladiatoren en geleerden schetsen Philip Matyszak en Joanne Berry een beeld van een verdwenen staat via de levens van zijn bekende en onbekende burgers. Ze maken gebruiken van inscripties, weggegooide brieven, biografieën en mythen. Niet alleen mannen komen aan bod, ook Romeinse vrouwen hebben macht en invloed uitgeoefend. In dit boek maken we onder meer kennis met dichteres Sulpicia en de succesvolle gladiator Amazonia. Zo passeren mensen van elke leeftijd en uit iedere sociale klasse de revue, van dichters tot slaven, van minnaressen tot moeders. Dit rijk geïllustreerde boek geeft daarmee een kleurrijk overzicht van Romeinen, van de opkomst tot de val van het Rijk.

De invloed van het Romeinse Rijk is nog altijd terug te zien in de moderne samenleving. Van de moderne kunsten en ons rechtssysteem tot het Latijnse alfabet en onze architectuur: op al deze vlakken zijn we schatplichtig aan Rome. Maar wie waren die Romeinen nou eigenlijk en hoe zagen hun levens eruit?

Rome is groot gemaakt door bekende leiders zoals Julius Caesar en Augustus. Dichters als Vergilius, Ovidius en andere kunstenaars hebben tot op de dag van vandaag een enorme invloed. De klassieke teksten staan vol met invloedrijke Romeinen, maar een compleet beeld van het leven in het Romeinse Rijk, dat ooit 120 miljoen inwoners kende, ontbreekt. Het zijn voornamelijk de ‘gewone’ Romeinen die we missen in de geschiedschrijving. En dat terwijl hun rol in de geschiedenis van het Rijk (alleen al het West-Romeinse Rijk bestond meer dan twaalf eeuwen) onontbeerlijk is.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401918268 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Mannen en vrouwen in het Romeinse Rijk

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

14-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gifmengsters, gladiatoren en geleerden” te beoordelen