Gevlucht om te vechten. De joodse vluchtelingen van de 1st Airborne Division

Auteur: Jory Brentjens | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

24,95

In Gevlucht om te vechten wordt de bijzondere geschiedenis van 21 Joodse mannen verteld aan de hand van persoonlijke verhalen.

Op 17 september 1944 begon Operatie Market Garden, de grootste geallieerde luchtlandingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog. De Britse 1st Airborne Division werd ingezet bij Arnhem. Onder deze eenheid bevonden zich eenentwintig Joodse Duitsers en Oostenrijkers. Zij waren in nazi-Duitsland opgegroeid maar wisten in de jaren 1930 naar Groot-Brittannië te vluchten en zich daar bij de Britse luchtlandingsstrijdkrachten aan te sluiten.

Deze eenentwintig mannen hadden nazi- Duitsland moeten ontvluchten en lieten daarbij vrijwel al hun familie en bezittingen achter. Sommigen van hen hadden hun synagoges in vlammen zien opgaan of hadden in concentratiekampen gevangengezeten.

In Groot-Brittannië werden hun pogingen om een nieuw leven op te bouwen ruw onderbro- ken door de Duitse invasie van West-Europa. Het wantrouwen ten aanzien van Duitse en Oostenrijkse vluchtelingen nam toe en in

juni 1940 besloot de Britse overheid hen te interneren. Na hun vrijlating uit de interne- ringskampen sloten veel vluchtelingen zich aan bij Britse leger. Zo kwamen ze, via een lange omweg, met de Britse luchtlandings- troepen bij Arnhem terecht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462585621 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gevlucht om te vechten. De joodse vluchtelingen van de 1st Airborne Division” te beoordelen