Getuigen van Westerbork

Kramp van hoop en wanhoop
Auteur: Willy Lindwer | Uitgever: Just Publishers

18,95

Ruim 100.000 Nederlandse joodse mensen werden in Westerbork bijeengebracht en doorgestuurd naar de vernietigingskampen. Doorgangskamp Westerbork was daarmee het voorportaal van Auschwitz. Willy Lindwer richt in Getuigen van Westerbork een monument op voor de mensen die in de oorlog in Westerbork zaten. Hij zocht tientallen overlevenden, verspreid over de hele wereld, op en legde hun ervaringen, verhalen, herinneringen, hun tragiek vast. Willy Lindwer laat daarbij op ontroerende wijze zien en horen dat Westerbork niet slechts een brandpunt was van lijden en verschrikking, maar ook van vitaliteit en hoop.

Willy Lindwers boek over Westerbork groeide uit, samen met zijn documentaire over hetzelfde onderwerp, tot een moderne klassieker.

Willy Lindwer (1946) is filmmaker en auteur. Zijn bekendste documentaires gaan over de Holocaust, het Jodendom en het Midden-Oosten. Zijn film De laatste zeven maanden van Anne Frank werd in New York bekroond met de International Emmy Award. Lindwer woont en werkt in Jeruzalem en Amsterdam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089751904 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Kramp van hoop en wanhoop

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

261

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

09-07-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Getuigen van Westerbork” te beoordelen