Geschiedenis van Nederland

Van de opstand tot heden
Auteur: Friso Wielenga | Uitgever: Boom

34,90

Hoe kwam het dat de Republiek in de zeventiende eeuw kon uitgroeien tot een wereldmacht? Welke rol speelde Nederland in de eeuwen daarna op het internationale toneel? Wat was kenmerkend voor de Nederlandse economie sinds de zestiende eeuw? Hoe ontwikkelden zich de politieke verhoudingen in het binnenland? Welke rol speelde de ‘verzuiling’ en hoe zijn de opkomst van het populisme en de huidige partijpolitieke versplintering te verklaren?

In zijn antwoord op deze en andere vragen geeft Friso Wielenga een overtuigende invulling aan de Nederlandse ‘eenheid in verscheidenheid’ en biedt hij een toegankelijk relaas van de geschiedenis van land en volk, van het ontstaan van de Republiek der Verenigde Nederlanden in de zestiende eeuw tot en met de turbulente eerste decennia van de 21e eeuw.

De belangstelling voor het eigen verleden is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Deze herziene editie van Geschiedenis van Nederland is een helder geschreven handboek dat ook de lastige episodes niet uit de weg gaat.

Friso Wielenga is historicus, eerder verbonden aan de Vrije Universiteit, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht. Van 1999 tot 2021 was hij als hoogleraar-directeur werkzaam aan het Zentrum für Niederlande-Studien van de Westfälische Wilhelms-Universität Münster.

‘Een verfrissende aanpak in een tijd van navelstaren’,
Paul van der Steen in Trouw

‘… ten zeerste aan te bevelen’, Rolf Falter in Ons Erfdeel

‘Wielenga’s Geschiedenis van Nederland is een prachtig beknopt en indringend overzicht van de gehele Nederlandse geschiedenis vanaf de Opstand tegen Spanje tot heden’,
Jonathan Israel

www.boomgeschiedenis.nl

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024452811 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van de opstand tot heden

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

464

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geschiedenis van Nederland” te beoordelen