Geschiedenis van het Westland

Geschiedenis van het Westland

Van Romeinse nederzetting tot Tuin van Europa
Auteur: Jaap van Duijn | Uitgever: WalburgPers Algemeen
Verwacht

39,50

Over het Westland zijn honderden artikelen en boeken verschenen, altijd over een bepaald thema, een bepaalde plaats of periode in de geschiedenis van de streek. Dit is het complete overzicht.

Het Westland, sinds de 18e eeuw dé tuinbouwstreek van Nederland, kent een rijke geschiedenis. Bewoningssporen gaan terug tot de Steentijd. In de Romeinse Tijd was het Westland, gunstig gelegen aan de Maasmond en aan het kanaal van Corbulo, een dichtbevolkt gebied. Tijdens de Gouden Eeuw kwam het grootste deel van het Westland in het bezit van Oranje: de prinsen waren heer van Monster, Naaldwijk, Wateringen en ’s-Gravenzande. In het lustoord, dat het Westland in de 18e eeuw was, verschenen tientallen buitenplaatsen. Honderd jaar later werd het Westland de ‘tuin van Europa’, met druiven en tomaten als belangrijke exportproducten. Ook vandaag is de tuinbouw nog steeds de economische motor van de streek.

Over het Westland zijn in de loop der jaren honderden artikelen en boeken verschenen, maar die gingen altijd over een bepaald thema, een bepaalde plaats of over een bepaalde periode in de geschiedenis van de streek. Er was tot nu toe echter nooit een boek verschenen dat de hele geschiedenis van het Westland behandelt, een boek waarin alle relevante onderwerpen, plaatsen en tijdvakken in chronologische volgorde en in hun onderlinge samenhang worden gepresenteerd, van de prehistorie tot nu. Dat boek is er nu.

Beschikbaarheid: (nog) niet beschikbaar Artikelnummer: 9789462495067 Categorie:

Dit boek is (nog) niet beschikbaar. Laat uw email achter en ontvang bericht zodra het boek leverbaar is:

Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Van Romeinse nederzetting tot Tuin van Europa

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

432

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

23-11-2020

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geschiedenis van het Westland” te beoordelen