Geschiedenis van het Westland

Van Romeinse nederzetting tot Tuin van Europa
Auteur: Jaap van Duijn | Uitgever: Walburg Pers B.V., Uitgeverij

39,50

Over het Westland zijn honderden artikelen en boeken verschenen, altijd over een bepaald thema, een bepaalde plaats of periode in de geschiedenis van de streek. Dit is het complete overzicht.

Wie aan het Westland denkt, denkt aan glazen kassen vol groenten, fruit, bloemen en planten. De streek wordt niet voor niets de Tuin van Europa genoemd. Maar over de rijke historie van het gebied is veel meer te vertellen.

Bewoningssporen gaan terug tot de steentijd. In de Romeinse tijd was het Westland, gunstig gelegen aan de Maasmond en aan het kanaal van Corbulo, een dichtbevolkt gebied. Tijdens de Gouden Eeuw kwam het grootste deel van de streek in het bezit van de Oranjes: de prinsen waren heer van Monster, Naaldwijk, Wateringen en ’s-Gravenzande. In het lustoord dat het Westland in de achttiende eeuw was, verschenen tientallen
buitenplaatsen. Honderd jaar later werd het Westland de belangrijkste tuinbouwstreek van Nederland en ook vandaag de dag is de tuinbouw nog steeds de economische motor van de streek.

In dit boek plaatst Jaap van Duijn de Westlandse geschiedenis in de context van de Nederlandse geschiedenis. Alle relevante onderwerpen, plaatsen en tijdvakken, van de prehistorie tot nu, worden in onderlinge samenhang gepresenteerd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462495067 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Romeinse nederzetting tot Tuin van Europa

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

432

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-11-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geschiedenis van het Westland” te beoordelen