Geschiedenis van Drenthe (set)

Auteur: M.A.W. Gerding, W.A.B. van der Sanden | Uitgever: Koninklijke Van Gorcum b.v.

79,00

De set ‘Geschiedenis van Drenthe’ bestaat uit de uitgaven: Geschiedenis van Drenthe – In archeologisch perspectief van auteur Wijnand van der Sanden en Geschiedenis van Drenthe – In nieuw perspectief van auteur Michiel Gerding. De beide delen zijn samengevoegd in een cassette.

Tezamen bieden de boeken een overzicht van de meeste recente kennis en inzichten over de Drentse geschiedenis en archeologie, en geven een impuls aan toekomstig historisch onderzoek in Drenthe. De uitgaven zijn aantrekkelijk en toegankelijk geschreven en rijk geïllustreerd met foto- en kaartmateriaal. Er is van de nieuwste technieken gebruik gemaakt zoals drone-fotografie. Het archeologiedeel bevat bovendien veelal nieuw en niet eerder gepubliceerd fotomateriaal van bijzondere vondsten.

De set ‘Geschiedenis van Drenthe’ is onmisbaar voor inwoners van Drenthe die meer willen weten van de geschiedenis van hun provincie. Daarnaast zal het iedereen die geïnteresseerd is in de historie van Nederland een bijzonder beeld geven van de geschiedenis van onze mooiste provincie.

Over de auteurs:
Wijnand van der Sanden is sinds 1997 provinciaal archeoloog bij de Provincie Drenthe. Hij schreef meerdere boeken en won de DHV prijs voor zijn in 2010 verschenen boek ‘Over galg en rad’.

Michiel Gerding studeerde geschiedenis in Utrecht en was meer dan 30 jaar provinciaal historicus van Drenthe. Hij is auteur van diverse boeken en werkte mee aan populaire boekenreeksen, tijdschriften en historische projecten in de provincie Drenthe. De eindredactie van het boek is verzorgd door dr. Jan van der Meer.

Uit deze reeks:
Geschiedenis van Drenthe. Een nieuw perspectief
Geschiedenis van Drenthe. Een archeologisch perspectief

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023255710 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Een nieuw perspectief


Een archeologisch perspectief

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

336

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

10-04-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geschiedenis van Drenthe (set)” te beoordelen