Geschiedenis van de Verenigde Staten (herziene editie)

Auteur: Frans Verhagen | Uitgever: Boom

39,90

Amerika verrast steeds weer. Geen land is dubbelzinniger dan de Verenigde Staten. Open en liberaal tegenover conservatief en bekrompen. Vriendelijk en verwelkomend, en tegelijk hard en gewelddadig. Een baken van vrijheid en grondwettelijke orde waar niettemin de democratie onder druk staat. In al hun verscheidenheid symboliseren Barack Obama, Donald Trump en Joe Biden deze tegenstrijdigheden. Met Geschiedenis van de Verenigde Staten biedt Frans Verhagen de lezer de kennis en context om de actuele ontwikkelingen in historisch perspectief te plaatsen.

 

Bij de eerste druk:

‘Op heldere wijze loodst de Amerika-kenner lezers door vijfhonderd jaar Amerikaanse historie.’ – Elseviers Weekblad

‘Ogenschijnlijk achteloos rijgt hij alle episoden aaneen tot een verhaal. Een spannend verhaal zelfs.’ – de Volkskrant

‘Er is geen auteur die zo inzichtelijk en tegelijk zo aanstekelijk over Amerika schrijft als de Nederlander Frans Verhagen. Zoals we van hem gewend zijn, boort hij bij elk onderwerp meteen tot de kern en van daaruit trekt hij grote lijnen naar vandaag.’ – Liberales

 

Frans Verhagen is journalist en historicus, gespecialiseerd in de Verenigde Staten, zijn geschiedenis en zijn samenleving. Hij werkte als correspondent in Amerika voor Nederlandse en Belgische media, had een eigen tijdschrift over het land en blogt dagelijks over nieuwe ontwikkelingen, altijd in de bredere context van de geschiedenis en Amerika’s plaats in de wereld. Hij publiceerde twintig boeken, onder meer over de Founding Fathers, Abraham Lincoln, de Kennedy’s en de Roosevelts. Verhagen treedt regelmatig op als deskundige voor radio en televisie, en schrijft onder meer voor de Groene, de NRC en De Standaard.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024441259 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

528

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-01-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geschiedenis van de Verenigde Staten (herziene editie)” te beoordelen