Geschiedenis van de moderne Nederlandse literatuur

Auteur: Thomas Vaessens | Uitgever: Uitgeverij Vantilt

25,00

Voor het eerst in meer dan vijftien jaar verschijnt er met Geschiedenis van de moderne Nederlandse literatuur een boek dat de hele Nederlandse letteren sinds 1800 vanuit één overkoepelende visie overziet. Geen encyclopedische opeenvolging van schrijvers en stromingen, maar een avontuurlijke expeditie door de moderne literatuur aan de hand van de verschillende kritische standpunten die schrijvers én lezers hebben ingenomen tegenover de moderne tijd.
Literaire teksten uit heden en verleden worden gelezen als reflecties op de moderne wereld. Grote namen, maar ook vergeten of genegeerde schrijvers passeren de revue, tegen de achtergrond van het ontstaan van een publieke sfeer in de negentiende en de commercialisering van de cultuur in de twintigste eeuw. Ook de rol en betekenis van literatuur in de hybride, globaliserende cultuur van vandaag komen aan bod.
Dit heldere en inzichtelijke boek biedt de lezer de mogelijkheid de moderne en hedendaagse Nederlandse literatuur in haar volle rijkdom te verkennen op een nieuwe en prikkelende manier.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460041334 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

In herdruk

Uitgiftedatum

21-06-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

01-07-2024

Levertijd

In herdruk

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geschiedenis van de moderne Nederlandse literatuur” te beoordelen