Geschiedenis van de Koerden

De strijd van een volk voor een eigen staat
Auteur: Luc Pauwels | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,95

De geschiedenis van de Koerden is vol van drama en bloed. Het volk strijdt al eeuwenlang voor een eigen staat. Menig dictator probeerde hen te vernietigen.

Maar de Koerd is taai en strijdt onverminderd voort voor een plek onder de zon. De Koerden zijn met veertig miljoen. Daarmee zijn ze het meest talrijke volk ter wereld dat geen eigen staat heeft. Ze stammen af van de oude Meden en kijken terug op een verleden van duizenden jaren. Hun gebied is omsingeld door de Arabieren en de Turken.

De Koerden leven verdeeld over vier staten die hun geen zelfbeschikking gunnen: Iran, Irak, Turkije en Syrië. Ze hebben vele oorlogen overleefd, pogingen tot genocide en deportaties. Veel van hun leiders en intellectuelen zijn vermoord, hun taal is verboden in de media, het onderwijs en de politiek, hun volksvertegenwoordigers vaak opgesloten. Het is een verhaal van wrede onderdrukking en systematische terreur …

Vrouwen staan in het Koerdische verzet op de eerste rij, met de wapens in de hand. Vastberaden gaan ze door met hun eeuwenlange krachtmeting voor hun taal en hun identiteit, hun vrijheid en hun zelfbeschikkingsrecht. Dit volk van strijders streeft een zeer legitiem doel na: een eigen, Koerdische staat. Dit boek vertelt hun adembenemende verhaal, van vele eeuwen geleden tot vandaag. Boeiender dan een roman, want levende werkelijkheid.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463385640 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De strijd van een volk voor een eigen staat

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

296

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

19-09-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geschiedenis van de Koerden” te beoordelen