George Michael

Auteur: James Gavin | Uitgever: Uitgeverij Brandt

30,00

Op Eerste Kerstdag 2016 kwam het bericht dat George Michael, 53 jaar, was overleden aan hartfalen. Opeens was Michael weer in het nieuws nadat hij bijna drie jaar als een kluizenaar had geleefd, chronisch depressief en bijna altijd stoned.

Michael was een openhartige, extreem getalenteerde soulzanger. Zijn gepijnigde werk is doortrokken van zinderende erotiek. Hij beheerste het ambacht van songwriter tot in de puntjes. Maar in de jaren voorafgaand aan zijn dood leek het erop alsof de superster zichzelf saboteerde. Ondanks zijn privileges werd hij zo gekweld door de realiteit dat hij het leven niet nuchter aankon. Zijn fans bleven hem trouw, maar de pers smulde van talrijke incidenten.

Michaels levensverhaal doet denken aan dat van veel andere getalenteerde mensen die wereldberoemd werden. Hij was een artiest die zijn worsteling met het leven omzette in een oeuvre met een grote psychologische complexiteit, muzikale verfijning en heel veel soul. Zijn mystiek is de bepalende factor in zijn onvergetelijke werk. George Michael: Een leven onderzoekt het tragische leven van een volstrekt originele artiest. Het is het verhaal van een man die zichzelf vond en weer verloor in de muziek.

James Gavin is journalist, hij schreef reportages voor New York Times en publiceerde onder andere in Vanity Fair en JazzTimes. Eerder schreef hij boeken over Chet Baker, Lena Horne en Peggy Lee.   

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493095823 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

12-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “George Michael” te beoordelen