Geillustreerde Duikboten encyclopedie

Auteur: C. Chant, J. Batchelor | Uitgever: Rebo Productions

7,99

Duikboten kunnen wat geen enkel ander schip kan: onderwater varen. Aan het eind van de zestiende eeuw werden de eerste prototypes voor een duikboot al getest. In 1776 werden ze voor het eerst in gebruik genomen. Maar pas vanaf 1880 kwam het type schip echt tot wasdom met de komst van effectieve motoren.

Onderzeeërs werden voor het eerst op grote schaal gebruikt in de Eerste Wereldoorlog. Ook in de Tweede Wereldoorlog speelden ze een belangrijke rol. Tegenwoordig worden ze door alle grote marinelanden gebruikt, met name door de Amerikaanse, Russische en Britse marine. Ook Nederland heeft een eigen onderzeeërsvloot. Daarnaast worden civiele onderzeeërs en duikboten ingezet voor wetenschappelijk zee- en zoetwateronderzoek en werkzaamheden op te grote diepte voor menselijke duikers.

Deze geïllustreerde duikbotenencyclopedie is prachtig geïllustreerd door John Batchelor. De achtergronden en specificaties van de schepen worden uiteengezet door de bekende historicus Christopher Chant. Ook zijn er tientallen postzegels en zeldzame foto?s opgenomen voor een compleet beeld van deze unieke vaartuigen en hun plaats in de geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789036620277 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

363

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-08-2009

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Geillustreerde Duikboten encyclopedie

  1. 5 van 5

    Jack Willemszoon

    goede duidelijke illustraties en goede uitleg!


Een beoordeling toevoegen