Geheim verzet

Tweede Wereldoorlog, twee vrienden, verraad
Auteur: B. Dubbelboer | Uitgever: Uitgeverij Kluitman

15,99

Geheim verzet is een jeugdboek van de Nederlandse schrijver Beene Dubbelboer. Het boek kwam in 1964 uit en werd datzelfde jaar door de kinderjury in Rotterdam gekozen tot beste boek van het jaar.

Het boek beschrijft de lotgevallen van een Drents grensdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog, vanuit het oogpunt van de twee vrienden Wim en Geert. Op een dag vangen zij toevallig een gesprek op tussen twee Duitsers, waaruit blijkt dat Nederland de volgende dag binnengevallen zal worden. Ze waarschuwen hun ouders en inderdaad, de dag erna is het oorlog.
De vrienden raken gaandeweg betrokken bij allerlei verzetsactiviteiten: het voorkomen dat goederen gevorderd worden, het saboteren van de auto van een verrader, het verbergen van parachutisten en een Joodse vrouw. Geert, Wim en iedereen die hen steunt, doen er alles aan om het dorp te beschermen en het de Duitsers zo moeilijk mogelijk te maken.

Telegraaf
Recensie

‘Geheim verzet, al in 1964 opgetekend door Beene Dubbelboer, heeft aan leeswaardigheid nauwelijks ingeboet. De oorlogsavonturen van de vrienden Wim en Geert lezen als een Kameleon-verhaal, maar ook die zijn met succes opnieuw uitgebracht.’ – Telegraaf

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789020621792 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Tweede Wereldoorlog, twee vrienden, verraad

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

16-02-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

4

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geheim verzet” te beoordelen